Nuffnang Ads

Thursday, April 22, 2010

MAPeC oh MAPeC!

Assalamualaikum

Alhamdulillah hari ini MAPeC sekolah Syaza berjalan dengan lancar. Terima kasih atas doa kamu semua. Berdebar-debar jantung Syaza sebelum nak naik pentas. Allah sahaja yang tahu. Tapi, Alhamdulillah dapat disembunyikan ketakutan itu. Tangan Syaza jadi sejuk.

Sebelum naik pentas segala, mestilah dengar ucapan dari pengetua, ketua PIBG dan perasmikan. Tapi, perasmi tak datang, jadi wakilnya yang datang. Disebabkan Syaza duduk sebelah kawan Syaza, Khalilah yang agak satu kepala, wah, memang bercerita sahaja kami berdua.

Mula-mula memanglah dengar apa yang mereka ucapkan. Tapi, lama-lama... Faham-faham je lah ya. Masuk telinga kanan keluar telinga kiri.

Aduh, aku bosan mendengar ucapan,
Panjang betul yang mereka tulis di kertas seperti karangan.
Kalau aku yang memberi ucapan,
Mesti bestkan? Ha~
Perasan.
Aku hanya berangan.
Mungkin aku tidak akan berdiri di hadapan.
Kerana aku segan.

Terima kasih kepada ibu dan ayah sebab datang tengok anak-anak ibu dan ayah ni naik pentas. Sebab bukan setiap tahun. He~ Sebab kami ni bukan pandai sangat pun. ;)

Tahniah kepada adikku, Khairah! Pertama kali dia menjejakkan kakinya ke atas pentas atas sebab keputusan PMR yang amat memuaskan.

Jadi, ada gambar untuk kamu semua tatapi. Kebanyakan gambar Syaza kat kamera kawan Syaza, Khalilah. Jadi, bila dia dah bagi gambar itu pada Syaza, insyaAllah Syaza akan kongsikan dengan kamu semua ya.

Sekarang ni, Syaza kongsikan gambar yang Syaza ada dulu ya.




Sebelum majlis bermula.



Selepas majlis tamat.

Ini bukan kamera Syaza. Ini kepunyaan Khalilah. Banyak gambar Syaza kat kamera dia. So, tunggulah ek!


Pabila majlis dah tamat, Syaza cari ibu dan ayah, tetapi mereka dah balik. Jadi, tak sempat nak tangkap gambar dengan mereka berdua. Kenapa mereka balik dahulu? Ayah Syaza nak kerja.

Syaza pergi dan balik, naik motor. Sebab itu mereka tak tunggu kami berdua ( Syaza dan adik ).

Gambar Syaza dengan kawan-kawan pun, ada kat kamera Khalilah. Syaza ada bawa kamera juga, tapi adik Syaza yang pegang. Kebanyakan gambar yang kami tangkap, guna kamera telefon bimbit adik Syaza. Kenapa tak guna kamera biasa? He~ Gegar je yang lebih. Muka tak nampak.

Syaza hampakan kamu semua? Maafkan Syaza ya. Nanti bila Syaza dah terima gambar-gambar dari Khalilah, jadi Syaza insyaAllah akan masukkan di blog Syaza ek. ;)

Wassalam~

2 comments: