Nuffnang Ads

Sunday, April 11, 2010

Layout dan Temu Duga. Mari Aku Ceritakan!

Assalamualaikum, selamat sejahtera.

Alhamdulillah, semalam Syaza dah tukar layout baru. Lebih simple dan ada bunga-bunga. Seperti di taman gi tu. He~

Macam mana, kamu suka? Kamu ingin begini juga atau lebih comel?
Kamu boleh melawat webnya. Syaza letakkannya di Sidebar yang bertajuk Link!
Di sana, ada Syaza tulis ' Background '. Klik saja di situ ya!

Maaf lah kalau lambat sikit nak loading. :) Kasihan kamu. Sabar ya! ;)

Tamatkan perbicaraan tentang layout di sini. Kita beralih pula dengan temu duga Syaza.

Alhamdulillah, akhirnya selesai juga temu duga itu.

Temu duga Syaza diadili oleh 3 orang, seorang lelaki dan dua orang wanita.
Mula-mula, memang rasanya takut. Tapi, di dalam hati hanya berserah kepadaNya.

Dia orang mula-mula suruh introduce diri Syaza dengan menggunakan Bahasa Inggeris. Syaza walaupun agak terkejut, tapi kena cover-cover sikit. Syaza senyum-senyum je.
Syaza hentam je lah, apa yang Syaza tahu. He~

Dia lepas tu tanya pasal penglibatan Syaza dalam kokurikulum di sekolah. Syaza pun beritahu mereka semua. Salah seorang daripada mereka ada juga tanya tentang program PERMATA. Alhamdulillah, nasib baik Syaza ada baca. Tapi, ayat Syaza rasanya tunggang terbalik arr. Ha~

Lepas tu dia tanya, boleh tunjukkan cara kamu untuk mengajar kanak-kanak? Terpulang pada kamu, nak nyanyi ke, bercerita, berlakon, story telling ke. Aku pilih untuk menyanyi. Lagu yang aku nyanyi tidak pernah didengari oleh mereka. Mereka kata, bagus, idea baru. Aku hanya senyum, ketawa.

Ada perkara lain juga mereka tanyakan, tetapi aku rasa aku tidak perlu ceritakan. Kerana aku juga sudah lupa-lupa sedikit apa yang ditanya. He~

Syaza nak ucapkan ribuan terima kasih terutamanya kepada Kak Long kerana beritahu Ajja tentang apa yang perlu dilakukan. Kini, Ajja dah usaha dan dah lakukan apa yang patut. Doa juga sudah kutitipkan kepadaNya.Sekarang hanya tinggal tawakal sahaja. :)

Kalau kamu tidak dapat bayangkan apa yang aku ceritakan, kamu boleh langsung tanyakan padaku. Nanti aku perjelaskan ya.

Wassalam~

2 comments:

  1. alhamdulillah...lepas dah temuduga...mudah2han dapatlah syaza pergi UPSI...amin:)

    ReplyDelete