Nuffnang Ads

Saturday, November 29, 2014

Kisah Taekwondo-ku.

Assalamualaikum and olaaa everyone.

Seminar Hapkido. Serius best! Korea mari!!! Bersama Senior Master.

Seperti yang dijanjikan, Syaza nak ceritakan tentang 'Why I choose Taekwondo as my KoKum.'
Ceritanya bermula dengan Bismillah. Hehe.

Kenapa pilih Taekwondo?
Kenapa pilih martial arts?

Ya, dulu aku Pengakap. Dari darjah 5 sampai tingkatan 5.
Lama kan?
Kenapa tak pilih Pengakap (Kelana Siswa) juga kat dunia Universiti?

Aku dah lama teringin nak belajar martial arts.
Keluarga aku sendiri tahu tentang itu.
Sehingga satu tahap, aku beli buku martial arts.
Aku suka tengok cerita action. Kungfu ke taekwondo ke. Memang sedap je layan cerita macam tu.
Lepas tu, mulalah aku berangan nak menendanglah menumbuklah.
Aku siap download boxing fitness.
Mula-mula cuba fitness tu, fuhhhhhh.
Memang sampai ada satu tahap, tak larat nak menendang. Haha. Ambikkk.. Nak sangatkan.
Kaki sakit - tempang. Haha.
Tapi sememangnya kalori turun, menurut video tu la. Hehe.
Sebab bila buat, peluh memang sebaldi. Haha.
Okay, sampai disitu.

Sebelum ambil Taekwondo ni, kena tanya ibu dulu. Minta restu. Boleh ke idok...
Ibu bagi green light. Memang melompat kegembiraan lah. Hehe.
Dalam kalangan kawan-kawan Syaza, hanya 3 orang sahaja yang ambil Taekwondo. Syaza, Ina dan Anna.
Lepas tu, ha... Ada geng. Housemate pun ambil Terpengaruh dengan kami lah tu, sebab comel sangat pakai dobok (Baju Taekwondo).

Pokoknya kat sini, Syaza memang suka martial arts.
Bila dah belajar, lagilah jatuh hati, jatuh tangga, semua yang jatuhlah. Haha.
Sir pun sangat sporting. Dah macam kawan dah rasanya kalau sem ni.
Dah tahu perangai kami bertiga macam mana. Haha.
Tak ada dah nak ketawa control-control. Haha.
Sir kami memang TERBAIK.
Kami ni kalau bab Taekwondo, cepat je datang.
Yelah, kalau dah syok belajar, memanglah nak datang. Setiap hari pun tak apa.

Dari belt putih ke rahsia - sebab dah gradding hari tu. Hehe.
Ni pun hasil usaha sir kami: Sir Hakimi, Sir Faiz, Sir Nik, Najla, Sir Azrul.
Yang kenal perangai kami tu Sir Kimi.

Terima kasih kerana sabar melayan kerenah kami yang entah apa-apa ni.
Sebab tu Syaza pilih Taekwondo.
Salah satu sebab lain, Syaza malas nak pi camping. Haha.
Cukuplah camping untuk zaman sekolah tu.
Kalaulah sekolah ada martial art, memang dah lama masuk.

Itu sahaja.
Wassalam. ;)

6 comments:

  1. besnye teakwando! ana pon suke gak twando! hehe

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan Syaza!

    http://nadialadzim.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Lovely photo and beautiful music. :)

    ReplyDelete