Nuffnang Ads

Wednesday, May 16, 2012

Hari-Hari Hari Ibu, Hari Ini Hari Guru. ;)

Assalamualaikum semua.

Syaza nak ucapkan Selamat Hari Ibu buat semua para ibu, terutamanya kepada ibu saya, Rosmiati Binti Hj Sainoh. Semoga hidupmu sentiasa diberkati Allah. InsyaAllah. Amin...

Tiada kata yang menarik dapat kuungkapkan.
Tiada hadiah istimewa yang dapat kuberikan.
Cuma titipan doa yang dapat kupanjatkan.
Cuma kejayaan yang cuba kuusahakan.
Kerana jasamu tidak dapat kupulangkan.
Kerana aku tidak mampu lakukan sepertimana kamu lakukan.

Selamat Hari Ibu! ;)
 Kami pakai biru pada hari yang sama. Yeay!

Ibu, jom kita tangkap gambar. Hehe.


Dengan kesempatan ini juga, Syaza nak ucapkan Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru yang pernah mengajar Syaza selama ini.
Kepada Cikgu Sabariah yang mengajar Syaza semasa di Tadika Seri Paya, semua guru SK Seri Paya, Parit Raja, Batu Pahat, Johor (Tahun 1-4), semua guru SRK Saint Agnes, Likas, Sabah (Tahun 5-6) dan semua guru SMK Perempuan Likas, Sabah (Tingkatan 1-5).
Tidak lupa juga kepada semua pensyarah Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) yang mendidik saya sepanjang saya berada di UPSI.
Terima kasih atas segala ilmu yang cikgu-cikgu, tuan, puan, encik dan cik berikan.
Semoga Allah merahmati hidupmu.

Syaza juga nak ucapkan Selamat Hari Guru buat ayah Syaza, Mohammad Khasnan Bin Selamat setelah bertahun-tahun tidak jemu dengan melayan karenah pelbagai muridnya, disamping melayan karenah anak-anaknya.

Selamat Hari Guru juga buat kakak sulung Syaza, Rizana Aida. Semoga kita dapat teruskan pekerjaan yang mulia ini tanpa jemu. Semoga Allah berikan kita kekuatan untuk menempuhi segala cubaan dan dugaan dalam mendidik anak-anak murid. Semoga Kak Long terus kuat dalam segala apa yang menimpa. Allah sentiasa ada berssamamu. ;)

Selamat Hari Guru!


 Selamat Hari Guru, Ayahku!Selamat Hari Guru, Kak Long!

Itu sahaja.
Wassalam~

p/s: Pagi-pagi pergi dapur, ibu ucap Selamat Hari Guru buatku. Hehe.

No comments:

Post a Comment